Jag vill ha en PA! Claes Åkeson likaså…

Claes Åkeson, skön lirare och TV-kändis, är också en inbiten löpare. På gränsen till nördigt passionerad över den ädla konsten att späka sin kropp varje dag. Karl´n vilar aldrig. Han är dessutom chefredaktör för Runner´s World, det eminenta magasinet som jag själv skriver i varje månad. Och han bloggar på deras webb. Där kan man läsa roliga och träffsäkra betraktelser om konsten att löpa genom det mesta och samtidigt balansera upp livet.

Men nu kärvar det ihop sig för den gode Åkeson. Samma vecka som han ska springa Sthlm Marathon och slå världen med häpnad, så hopas också jobbdjävulen, familjedjävulen, dagisdjävulen och djävellivet i stort, över honom som ett svart moln av stress.

”Det är måndag. Sen eftermiddag. Snart kväll. Hämtade på dagis för en stund sen. Har precis handlat. För några timmar sen satt jag i amerikansk bil från Stockholm till Örebro. Snart kommer jag sitta i amerikansk bil från Örebro till Stockholm……..

Måste tvättta. Måste städa. Måste laga mat. Måste betala räkningar. Måste göra en miljard jobbsamtal. Måste styra upp. Måste maila. Måste vara med. Måste prestera.

Helvete, hur ska man hinna med allt. Det går ju inte. Vi har ju skapat ett samhälle som är uppbyggt på att man inte ska hinna med. Det är fan inte klokt.

Just det, det är ju utflykt på dagis imorgon. Matsäck………. Måste nog dra och handla igen!

Vår värld är galen. SMS:en strömmar in. Måste svara. Samtidigt ringer det. Orkar inte. Hinner inte. Nytt mail. En länk. Måste kolla. Måste vara med. Måste blogga…….

Vad fan är det här? Världen är ju galen. Varför köper vi det här egentligen. Varför inte revolt bara.

Jag har full förståelse för Vilden. Fyra år i en kåta i skogen är visserligen lång tid, men jag har full förståelse.

Mitt i allt ska man ha löparfokus. Shit alltså.”

Jag säger ditto och amen, broder. Men det finns en lösning. Och den heter PA. Så följande svar formulerades till kommentar:

”Skaffa dig en PA! Personal assistant, that is!
I USA har alla viktiga och upptagna människor en PA. Så att man slipper hålla på med dryga och tidsödande vardagssysslor och istället ägna sig åt sin kärnverksamhet, det som gör en great. Och det som just gör att man är viktig och upptagen överhuvudtaget och från första början

Utan en PA blir man snart en viktig, upptagen men utbränd person ganska snart och får ägna sig åt att trösta sig med andra och dylika grejer vilket inte är så bra och man kanske tappar de kvaliteter som gör att man var just viktig och upptagen. Och det som blir kvar är att man bara är utbränd utan att ens vara viktig och upptagen och då har det ju gått helt åt helvete.

PA´s är visserligen sjukt osvenskt och att gnida Jantelags-musen strävhårs men jag säger fuck that. Arbetsförmedling har säkert mängder med människor som med lite EU-bidrag kan jobba förmånligt och avdragsgillt.

Man måste dock springa själv, även med PA.”

Jobbansökningar tas emot med glädje. Jag kan erbjuda växlande timmar och svart kaffe med inslag av stressrelaterad agenda från klockan seven till eleven och många mail att radera svaret på. Samt att sitta i kö vid tågbommarna åt mig.
Skicka till butler@colting.se

2 reaktioner på ”Jag vill ha en PA! Claes Åkeson likaså…

  1. Hm, jag som letar jobb i Hallandstrakten för att flytta ifrån Stockholmstressen, kanske Buttler kunde vara något:). Kul att du bloggar igen, kör så länge du har lust. /Micke

  2. Hej Jonas!
    Jag har ett boktips angående om att lösgöra mer tid! The 4-Hour work week skriven av Tim Ferris.
    I den skriver han bla om VA, virtual assistant. Det kanske kan vara något!
    Kul att läsa dina trådar, du är grym!
    /Andreas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s