Min senaste krönika i Runner´s World

Efter några dagar av Colting Management Industries Going Big, så har jag återigen återvänt till hembygdens relativa lugn.

Då jag just nu  känner mig ungefär lika kreativ och kommunikativ som en lobotomipatient, i alla fall utan att behöva inmundiga en halv flaska rött dyrvin, så kunde jag i alla fall nöjt konstatera att senaste numret av Runner´s World hade landat i postlådan. Då jag redan fått några uppskattande mail av läsare rörande min senaste krönika så lägger jag också ut den här på bloggen. Enjoy!

Imorgon blir det stavgångsintervaller medelst dokumentärfilmsshoot (yes, med yours truly;) innan det blir turbolöpning på Ryavallen. Mmm, can you smell the fitness!?

Rik eller rik?

Jag har några kompisar som är rika. De kör Porsche och har båt, hus och äger en hög med pengar på banken. De äger och har också en ganska avsevärd sömnbrist för det mesta.

Själv är jag också rik som ett troll. Inte så värst i materiella termer men på ett annat sätt. Jag äger mycket tid. Och den vaktar jag lika noggrant som Joakim von Anka sitt kassavalv. För ju mer man säljer av sin tid i syfte att tjäna pengar desto mindre får man chansen att göra det som man egentligen vill. Däri består ju en av de stora paradoxerna med att vara en framgångsrik karriärmänniska med cash att bränna; det finns inte mycket tid att bränna de på! Och man äger måhända inte så mycket pengarna som pengarna äger en själv. Jag läste en gång om att affärsmannen och miljardären Donald Trump ogillade att lämna sin skyskrapa Trump Towers. Han sitter alltså fast i ett höghus och har koll på kontona. Det är lyckan som hans rikedom har köpt honom.

Jag älskar att diskutera strävan, motivation, lycka och livet med olika människor. Jag har kommit till slutsatsen att det mycket sällan är pengarna i sig som är kärnan och målet i sig. När man väl nått en basnivå av ekonomisk stabilitet så är det istället en annan typ av bensin i tanken. Självförverkligande. Makt. Frihet.

Jag har ofta ställt mig frågan om hur mitt liv skulle ändras om jag vann 10 miljoner och har kommit fram till att min favoritdag till stor del fortfarande skulle bestå av att dricka kaffe med morgontidning och springa eller gå långa pass i skogen och sedan äta med mina vänner.

Det finns inga Porsches på min horisont. Inte heller en längtan efter många extra nollor i slutet av kontot. Det kostar för mycket med något så dyrt. Det är lätt att bli fattig av sådan rikedom. Som det engelska talessättet säger; ”Watch out what you wish for in life. You might actually get it!”

En reaktion på ”Min senaste krönika i Runner´s World

  1. Bra skrivet och helt rätt Jonas! I mitt jobb som PT & kostrådgivare har jag också märkt att de som tar mest hjälp av mig de med mest pengar ofta är dem som drabbats av mest livsstilsskador som stroke, hjärtproblem och kraftig övervikt mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s